Teambuilding via een voetbalpoule


Teambuilding via een voetbalpoule - EK Poule 2024

Voetbalpoulecompetities komen veel voor in kantoren in het Nederland, en daar gaan we het verder over hebben in dit artikel. Laten we eens kijken hoe managers en andere professionals voetbalpoules op kantoor kunnen gebruiken. Bieden ze een kans om kantoorbanden op te bouwen en verder te versterken?

Wat is een voetbalpoule?

Laten we beginnen met een samenvatting van voetbalpoules, in Nederland zijn er twee soorten. Een die mensen over het algemeen kennen en de andere die ze nog niet kennen! Het bekendste voetbalpoule spel is er een waarbij een persoon een manager van zijn eigen team zal zijn, inclusief het bouwen van het team, handel en alles wat een manager normaal gesproken zou doen. Dit type kan behoorlijk moeilijk zijn voor beginners. Voetbalpoule, aan de andere kant, is heel gemakkelijk te gebruiken en is zeer inclusief voor iedereen met enige kennisbasis. Om te beginnen voorspel je de resultaten van elke wedstrijd, voor elke juiste voorspelling verdien je punten, degene met de meeste punten wint! Halverwege toernooien kunnen voorspellingen veranderen om dingen interessant te houden. Zo kan het snel gaan in het spel.

Bouw een gevoel van gemeenschap op.

Het primaire doel van het integreren van een voetbalpoule op kantoor, zoals elke andere sociale activiteit op de werkplek, is het bevorderen van teambuilding onder collega’s. Het kan een geweldige manier zijn om intern te netwerken. Het helpt collega’s van verschillende afdelingsteams om te communiceren en elkaar te leren kennen.

De impact op productiviteit

Een voor de hand liggende zorg van veel bedrijven over een voetbalpoule op kantoor is dat het de productiviteit zou kunnen belemmeren. Managers willen zeker niet dat hun teams veel tijd op het werk besteden aan hun voorspellingen voor de voetbalpoule. Zoals bij elk ander productiviteitsprobleem, is het belangrijk om in een vroeg stadium verwachtingen te scheppen, door het personeel te laten weten dat hun werk op de eerste plaats moet komen. Bedrijven kunnen ook beleid overwegen, zoals het reserveren van voetbalpoule bezigheden voor niet-werkuren of tijdens pauzes.

Overwegingen van betrokkenheid

Zoals eerder vermeld, is niet iedereen bekend met een voetbalpoule, laat staan met voetbal zelf. Door het kiezen voor eenvoudige voetbalpoulesoftware kan je er echter voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Via toernooivoetal kun je willekeurig alle voorspellingen raden en toch winnen als je zoveel geluk hebt. Het is een voordeel om een diep begrip te hebben van de werking van voetbal, zoals de spelers, geschiedenis en nationale ranglijsten, maar het creëert een gebrek aan verbeeldingskracht voor het onverwachte. Dus als inclusiviteit een punt van zorg is, kun je het wegwuiven, iedereen kan genieten van onze voetbalpoule.

Aanvullende overwegingen

Naast het aanmoedigen van niet-voetbalfans om deel te nemen aan de voetbalpoule, moeten bedrijven ook nadenken over de beloningen voor deelname. Veel voetbalpoules hebben bijvoorbeeld een vergoeding voor deelname, waarbij topteams of deelnemers aan het einde van de competitie een deel van de pot ontvangen. Hoewel dit een extra stimulans kan zijn om lid te worden van een competitie, kunnen sommige bedrijven en werknemers zich ongemakkelijk voelen bij een prijzenpot. Een ander voorbeeld is het benutten van extra betaalde vakantiedagen voor de winnaar, wat een zekere manier is om iedereen erbij te betrekken. Voetbalpoule is een steeds populairdere activiteit onder de Nederlanders en het kan een geweldige kans zijn om teambuilding onder werknemers te stimuleren. Natuurlijk moeten organisaties overwegen of een voetbalpoule geschikt is voor hun specifieke bedrijf, of het past bij de bedrijfscultuur onder het personeel en of het zal slagen in het uiteindelijke doel om het personeel meer met elkaar in contact te brengen zonder al te veel afleiding te creëren. Bekijk hier alle mogelijkheden!


Ontdek de mogelijkheden »