Ze voorspellen sportevenementen op kantoor om prestaties te verbeteren


images/ze-voorspellen-sportevenementen-op-kantoor-om-prestaties-te-verbeteren.jpg

October 7, 2022

Om hun medewerkers samen te brengen en de relaties tussen collega’s aangenamer te maken, nemen bedrijven vaak hun toevlucht tot verschillende teambuildingactiviteiten. Onder deze zijn er de klassiekers en dan is er natuurlijk altijd de zakelijke concurrentie. Mark en Wim, twee insider-voorspellers, leggen ons in dit onderzoek uit hoe de voorspellingswedstrijd van het bedrijf hen in staat heeft gesteld efficiënter te werken en hun dagelijks welzijn aanzienlijk heeft verbeterd.

Sportcompetitie en welzijn op het werk combineren

Op het eerste gezicht lijkt het misschien grappig, eigenzinnig en origineel. Een voorspellingswedstrijd in een bedrijf, waarom zou je dat doen? Alle bedrijven hebben verschillende strategieën om hun teams te motiveren, en samen te brengen. Volgens Wim, werkzaam in de IT, is deze originele teambuilding van het bedrijf een heel goed initiatief.

“Toen mij werd verteld dat er tijdens het WK 2010 intern een voorspellingswedstrijd zou worden aangeboden, dacht ik eerst dat het een grap was. In veel bedrijven waar ik werkte, waren grote sportwedstrijden synoniem met ontspanning voor onze superieuren. Daar zag mijn bedrijf het direct als een kans om de sfeer op het werk te verbeteren.

Dus werd de teambuilding-operatie opgezet, in de hoop dat Nederland zo ver mogelijk zou gaan in de competitie, zodat de medewerkers zo lang mogelijk in het spel zouden blijven. En het succes was er: veel meer dan verwacht.

“Eerlijk gezegd dacht ik dat deze kleine interne communicatieoperatie maar een klein deel van de medewerkers zou raken. Maar met het buitengewone enthousiasme dat tijdens de hele competitie plaatsvond en de onvergetelijke reis van ons Nederlandse team, waren er maar weinig die niet in het spel verstrikt raakten”. Wat het Nederlandse team van 2010 betreft, leek de route die ze bewandelden bijna onverwacht. Mark, die een participatie van ongeveer 25% van de medewerkers van zijn bedrijf verwachtte, was al snel verrast. Want meer dan 80% van de medewerkers hebben deelgenomen aan de voorspellingswedstrijd die door zijn bedrijf is opgezet. “In elke zin van het woord was het een aangename verrassing. Deze zakelijke teambuilding bleek veel meer impact te hebben dan ik dacht. Ik kijk nu al uit naar de volgende. "

Een voorspellingswedstrijd met een langetermijneffect

Want het doel van dit soort zakelijke teambuilding is om een gezellig moment te bieden tijdens de duur van de wedstrijd (in de regel een maand), maar ook om de effecten op het welzijn op het werk op de lange termijn te zien. Voor Wim, heeft de concurrentie met de voorspellingen van het bedrijf zijn relatie met zijn werknemers veranderd.

“Ik ben een voetballer. En als ik mijn team ergens de schuld van kan geven, is het dat ze het voetbal niet zo veel volgen als ik. Maar tijdens de laatste voorspellingswedstrijd in ons bedrijf hadden sommige van mijn medewerkers betere voorspellingen dan ik, ook al weten ze er niets van! Het bracht ons dichter bij elkaar, we plaagden elkaar, we hebben enorm genoten van de spanning tijdens het toernooi. En het heeft de manier waarop we dagelijks samenwerken aanzienlijk veranderd”.

Zoals bij alle teambuildingactiviteiten, is er een onmiddellijke verbetering van de sfeer op het werk. De effectiviteit van deze operatie kan echter alleen echt worden gezien in zijn lange levensduur. Daarom is het wetenschappelijk bewezen dat voorspellingswedstrijden op kantoor je in staat stellen om beter te presteren op werk!
⚽️ 🏆 Bedrijfspoule?

Maak een WK bedrijfspoule aan exclusief voor jouw onderneming. Laat medewerkers individueel of in teams tegen elkaar strijden om mooie prijzen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor een demo en een passende oplossing.

Contact Direct bestellen »